2009. szeptember 4., péntek

Search

Aki leküzdhetetlen vágyat érez a Second Life kipróbálásához, annak először is regisztrálni kell itt .
A belépéshez le kell tölteni egy klienst. A hivatalos verzió itt található, de használhatunk más viewereket is. Egy korábbi bejegyzésben található két alternatív megoldás is.
Első belépéskor a newbie islandon találjuk magunkat. Annak idején én több napig csak itt szédelegtem és nem értettem semmit az egész dologból :-)Ez amolyan tutorialnak is felfogható, ahol megtanulhatod az alapokat a klienseddel és avataroddal kapcsolatban .
Sokkal jobban jársz azonban, ha segítséget kérsz öregebbek aviktól :-) Ahhoz viszont el kell jutni a magyarok közé. Ennek a legegyszerűbb módja, ha beírod a keresőbe, hogy "magyar".Célszerű a keresőben nem az "ALL" , hanem a "PLACES" tabon keresni.





A találatok között aztán kedvünkre csemegézhetünk és a "Teleport" gombra kattintva a kijelölt helyre ugorhatunk.
Ha van telepített SL viewer a gépünkön, akkor úgynevezett SLURL címeket is használhatunk SL utazásainkhoz.A neten ilyen formában találhatunk SL in world címeket.Ha pl: http://slurl.com/secondlife/Molokai/10/36/24 erre klikkelsz, akkor nálunk kötsz ki a Jollyban:-)
A minap a Jolly group chatjébe beszólt egy "elkeseredett " newbie, hogy mit lehet csinálni itt, mert ő már unja a dumálást és a campelést is .
Nézzük először mi is az a campelés. A különböző helyek között rangsort állítanak fel, mégpedig a traffic alapján.Ha jól tudom a trafficot legegyszerűbben úgy határozhatjuk meg, ha azt mondjuk, hogy egy adott helyen az összes ott megfordult avi által eltöltött összes idő percben kifejezve.Az így kapott érték alapján kerül az adott hely rangsorolva a keresőben, vagyis minél nagyobb ez a szám, annál előkelőbb helyen lesz.A tulajnak tehát érdeke, hogy a hely minél nagyobb trafficot produkáljon, ehhez felhasználhat campeket. Vagyis azt mondhatja, hogy ő fizet neked pédaul 1 l$ -t minden 10 perc után, amit ott töltöttél nála.Valóban nem egy adrenalin bomba ez az időtöltés :-)
Hogy mit is csinálhatunk in world? Nézzük a kereső egy másik tabját, nevezetesen az "Events" feliratút.Az éppen aktuálisan futó események listáját kérhetjük le, különböző csoportosítás szerint. Ha például szívesen elmennél egy buliba, akor érdemes a " Nightlife/Entertainment" category-t kijelölni és ha nem írunk semmit a 'find' mezőbe, akkor az összes bulit feltünteti a kereső.Érdemes tanulmányozni a többi kategóriát is.Dátum alapján is kérhetünk listát, valamint választhatunk, hogy a felnőtt tartalom is megjelenjen vagy sem.
A keresőben emberkékre is kereshetünk.Ha rákeresel a Gabi Hagan névre az én profilomat kapod meg.Itt tudsz közvetlen üzenetet küldeni nekem bárhol is vagy az SL-ben./Instant Message/.Tudsz TP-t kuldeni, vagyis odahívni ahol éppen vagy./Offer Teleport/. A "barátlistádhoz" tudsz hozzáadni az "Add Friend" gombbal, vagy pénzt tudsz átutalni nekem a "Pay" gombbal.Van itt még egy hasznos gomb, a "Mute" vagyis elnémíthatod az avit .
( folyt köv.)

1 megjegyzés:

  1. Ja, és ha nem kapsz választ, ne légy ideges, lehet, hogy éppen AFK buli van :-D

    VálaszTörlés