2009. augusztus 15., szombat

Second Liferól I.


A Second Life elnevezés picit irritáló lehet, de valójában szó sincs itt második életről.Számomra egy kellemes grafikával megáldott, szórakoztató ... (játék)programot jelent.
Az SL-t úgy képzeld el, mint egy külső nézetes FPS játékot, csak itt nem kell lövöldözni.A legfőbb problémája is ez lehet ennek a programnak, hiszen csupán "létezni" kell ebben a virtuális világban. Azt pedig, hogy milyen mélységeibe akarsz eljutni, te döntöd el. Adódik hát a kérdés: Mire jó ez az egész?
Az SL lehetőséget ad s te arra használod amire akarod. Annyiban hasonlít a valódi világunkra, hogy van saját fizetőeszköze. A pénz neve Linden dollár, jelölése: L$ ,aminek az értéke jelenleg:
1Ft = 1,38 L$
1$ = 261,36 L$
1 Euro = 373,59 L$
Ha akarsz tötlhetsz fel pénzt s ha sok pénzt gyűjtöttél, ki is veheted. Az újak közül sokaknak az első kérdése az, hogy hogyan lehet itt pénzt keresni. Gyorsan megjegyezném, hogy egyáltalán nem fontos a pénz, teljesen jól el lehet éldegélni anélkül is az SL-ben.
Néhány dolog amivel pénzre tehetsz szert, a teljesség igénye nélkül. Részletesen majd egy későbbi bejegyzésben .Néhány dollárra szert lehet tenni campeléssel, money treeről, picks camppel. Kereshetsz pénzt, ha ügyes vagy és ismered a 3D-s programokat(Maya 3D,3DS Max stb) Ezekkel , vagy az SL viewerben található "build"-el objektumokat építhetsz és piacra is dobhatod a terméket.

Egy a sok közül. Játékterem az sL-ben.Sokat lehet nyerni...és bukni is

Ha a divat érdekel és tudsz bánni a photoshoppal,gimppel ruhákat tervezhetsz és el is adhatod .
Csinálhatsz klubot, játéktermet, dolgozhatsz DJ-ként, hostként...


Egy üzlet az SL-ben

Ha az üzleti része nem érdekel, akkor a szórakozás köthet le.Sok hasonló érdeklődésü emberrel találkozhatsz, beszélhetsz velük, akár az SL voice chatjét használva is.
Vannak akiket ennek a világnak a sokszínűsége fogott meg.A nagyon szépen felépített simek látogatása is kellemes időtöltést nyújthat.Nem beszéltem erről Flórával, de talán nem haragszik meg, ha az ő blogját ajánlom a figyelmedbe . / Flóra blogja az slhungaryn / Itt igazán érdekes leírásokat olvashatsz egy SL utazótól.
Talán ki kellene térni az oktatás és SL kapcsolatára is, de ezen a blogon csak olyan írások lesznek amit egy átlag SL user lát és én ilyet még nem láttam, ami persze nem jelenti azt, hogy nem is létezik.
Rengeteg arca van még az SL-nek, amiket én nem is ismerek.A szerepjátékos simeket említeném például, vagy a "dungikat" ahol a pixel sex megy, mert igen van ilyen oldala is ennek a világnak.
A későbbiekben részletesen szeretnék foglalkozni a témákkal és leginkább az újaknak segíteni abban, hogy megtalálják a helyüket a Second Lifeban.Ne forduljanak sarkon a newbie szigetről unott arccal és ne töröljék a programot, hanem inkább ismerjék meg .Az idősebbeket is csak bíztatni tudom, hogy próbálják ki. Ez a program nem gyerekeknek szól és itt nem csak a felnőtt tartalomra gondolok, hanem talán sokkal jobban meg lenne becsülve (in world) minden ami értékes .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése